半山壹號 Celestial Heights Design Cover

CELESTIAL HEIGHTS

半山壹號 Celestial Heights Design Floor Plan

Celestial Heights is located in Ho Man Tin, Hong Kong, with an approximate area of 1,775 square feet. The overall design of the space focuses on comfortable simplicity while also incorporating ample storage solutions. Catering to the homeowner’s preference for wood-based furnishings, designer Danny Chiu has infused wood elements throughout the various areas. The wooden storage cabinets and units are complemented by gray wallpaper, and further enhanced by the inclusion of numerous curved lines. This natural and minimalist approach, combined with the strong design elements, creates a space that is not only comfortable but also exceptionally spacious.

In terms of spatial planning, Danny Chiu has made excellent use of the available vertical space. Built-in storage cabinets have been seamlessly integrated into the walls of the living room and dining room, not only increasing the overall storage capacity but also effectively utilizing the wall space to maximize the efficiency of the layout. Additionally, strategically placed decorative accents and lush greenery have been incorporated into various corners, infusing the entire space with a sense of vitality and natural ambiance.

To cater to the homeowner’s requirement for a multifunctional master suite, Danny Chiu has divided the room into three distinct zones: a sleeping area, a study space with a storage platform, and a dedicated wardrobe. This thoughtful zoning allows the homeowner couple to occupy the same space while each having their own dedicated work and personal zones, offering a harmonious and productive living environment.

The design of Celestial Heights effortlessly blends comfort, simplicity, and functionality. The strategic integration of wood elements, the efficient utilization of space, and the incorporation of decorative and natural accents have resulted in an interior that is not only aesthetically pleasing but also pragmatic in its approach. The homeowner’s preferences and needs have been meticulously addressed, creating a cohesive and well-designed living sanctuary.

CELESTIAL HEIGHTS MEDIA